Levensbomen hebben water nodig!

Deze prachtige zonnige dagen, zijn natuurlijk heerlijk om van te genieten, maar voor de bomen in Rotterdam is het momenteel best afzien. Dat geldt ook voor de jonge boompjes aan het Levenspad op Rotterdam-Zuid.

Dit zijn niet zomaar knotwilgen. Dit zijn levensbomen, die mensen konden adopteren voor een bijzondere gebeurtenis. Denk daarbij aan geboorte, trouwen of overlijden. Honderden bomen werden er geplant. Dit initiatief paste prima in het nieuwe groene beleid van Charlois en werd al snel een succes. “Zeker nadat we goede afspraken hadden gemaakt met de gemeente over het onderhoud”, vertelt Rick Timmer, voorzitter Vereniging Vrienden van het Levenspad. Begin dit jaar zijn er 76 nieuwe exemplaren toegevoegd. “En deze boompjes hebben het nu zwaar. We roepen daarom iedereen op die een boom heeft geadopteerd, om langs te gaan en flink water te geven, want anders overleven ze deze warme zomer niet.”

Het is nu te vroeg om te zeggen of het te laat is voor de wilgjes. “Als ze nu water krijgen, kunnen er misschien nieuwe blaadjes groeien. Pas vanaf oktober kunnen we goed zien wat de schade is.”

Mocht een boom het niet overleven, dan krijgt de adoptant de garantie dat er een nieuwe boom komt.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat