Licht aan op de fiets: “Ouders hebben een belangrijke verantwoordelijkheid”

Door corona kiezen veel mensen ervoor om te fietsen in plaats met het openbaar vervoer te reizen. Maar niet iedereen denkt aan fietsverlichting, iets dat op dagen dat het vroeg donker wordt erg belangrijk is. De kans op een ongeval daalt namelijk drastisch wanneer je als fietser goed zichtbaar bent.

Voor de gemeente en politie is het erg belangrijk dat Rotterdammers denken aan hun verlichting. “Extra controle daarop zou eigenlijk niet nodig moeten zijn”, laat een woordvoerder van de Rotterdamse politie weten. “Fietsers en bromfietsers moeten zelf hun verantwoording ‘pakken’ en zorgen dat zij goed zichtbaar zijn.”

Dat is niet alleen belangrijk voor fietsers of bromfietsers, maar ook voor het overig verkeer. “Ouders van kinderen hebben in deze een belangrijke verantwoordelijkheid”, aldus de politie. “Je moet er toch niet aan denken dat je kind van huis is gegaan zonder goede verlichting en dat hen iets daardoor overkomt.”

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”nl” dir=”ltr”>Fietsen mét licht, logisch toch? ????????Of toch niet? <a href=”https://twitter.com/hashtag/weetje?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#weetje</a> – Het risico op een aanrijding in het donker daalt met 20% als je fiets goed verlicht is! Veilig en zichtbaar door Rotterdam <a href=”https://twitter.com/hashtag/fietsen?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#fietsen</a>, dat vinden we als gemeente belangrijk. <a href=”https://t.co/Qn24vCQCu5″>https://t.co/Qn24vCQCu5</a></p>&mdash; Rotterdam (@rotterdam) <a href=”https://twitter.com/rotterdam/status/1325748467084521474?ref_src=twsrc%5Etfw”>November 9, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>