Lijstje van 010: Feelgood verhalen

Zoek je in deze lastige tijden een momentje waarbij de verhalen even níet gaan over corona? Kijk dan niet verder: wij zetten voor jou onze favoriete feelgood verhalen op een rijtje in ‘Het lijstje van 010’! Dé nieuwe rubriek met 10 leuke 010nu -verhalen om je door de crisis te helpen!

Waan je voor heel even weer op zomerkamp

Deze reportage geeft je ècht het gevoel zelf op kamp te zijn. Hoe de meisjes reageren is ook enorm aandoenlijk. – Lisa (stagiare bij OPEN)

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/4T-PbCWC2nI” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

In Museum Rotterdam gebeurt deze krokusvakantie wel iets heel bijzonders. Ruim 15 meisjes, die zelf niet op vakantie kunnen wegens hun thuissituatie, logeren in Museum Rotterdam. Het is een echte verwendag voor de dames.

Laten we nog een keer teruggaan naar de vreugde in de stad toen Feyenoord de landstitel won

Ik wilde heel graag de reactie van de supporters vastleggen; ik zag dat er een man emotioneel aan het worden was. Dat shot dat er één traan over zijn wang loop is toch prachtig! – Aino (camerajournalist bij OPEN)

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/Zr-BIPhm1bM” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Het optimisme van Feyenoordsupporters in Café ‘t Haantje in IJsselmonde is vanmiddag beloond met de winst van de landstitel.  De tranen van vorige week zijn ingewisseld voor oneindige vreugde en een feeststemming. 

Zin in een verhaal vol liefde?

Dit is echt een repo vol liefde; ik vind dat zo mooi. En deze reportage is ook nog vlak voor de coronacrisis gemaakt. – Farzana (community manager bij OPEN)

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/pxxgvIyN8_0″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Voor wie dat wilde was er afgelopen zondag in de markthal de mogelijkheid om voor één dag getrouwd te zijn. Voor Esther (54) was het echter serious business. Zij vroeg haar vriend Willem (56) ten huwelijk, maar dan voor het “echie”.

Zie hoe deze kinderen lol met elkaar hebben en lief voor elkaar zijn

Ik vond het heel leuk om deze reportage te maken: je ziet hoe lief ze voor elkaar zijn en hoeveel lol ze met elkaar hebben. Toen ik daar aankwam heb ik Eva ingezet als reporter: dat ging eigenlijk meteen heel goed èn het is te zien dat ze het erg leuk vond om te doen. – Ramon (eindredacteur bij OPEN) 

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/UYnAzyiTNhA” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Geen culinaire hoogstandjes maar wel een hoop plezier. Dat krijg je als scholieren van de Arentschool koken met kinderen met een geestelijke beperking van stichting Bont. En dit allemaal onder begeleiding van studenten van de EUR.  

De meest fanatieke manier van aanmoediging

Deze mevrouw is zo fanatiek dat je als speler ècht wel harder gaat rennen ervan. Én daarnaast zit er aan het eind natuurlijk ook nog een prachtig winnen doelpunt in! – Pim (social media redacteur bij OPEN)

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/CHx2Z6RLiGg” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Fans van Feyenoord Rotterdam zijn de laatste jaren nogal ingedut door de voetbalresultaten. Gelukkig helpt Sharon van Zadelhoff, de super fanatieke coach van de Feyenoord Futsal vrouwen, je graag weer uit je winterslaap! ????️

Voor deze ouderen is naar de supermarkt gaan al een uitje

Het is zo mooi om te zien hoe leuk deze ouderen het vinden om op een uitje te gaan. Het laat je zien dat zoiets simpels als naar de supermarkt gaan voor sommigen al heel veel kan betekenen. – Ileen (stagiaire bij OPEN)

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/GLrNQz2V0EA” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

 

Marion geeft sportlessen aan ouderen in het huis van de wijk in het Lage Land en verzorgde daar eens een lunch met producten van een bekende supermarkt. De lunch viel erg in de smaak, maar de supermarkt is niet bereikbaar voor de ouderen. Daarom neemt Marion de ouderen mee.

Zoiets simpels als klei uit de achtertuin kan kunst zijn

Ik vind het leuk dat deze meneer zo een interessante en aparte hobby heeft: je komt het niet vaak tegen. We hadden zo een aardmannetje op de redactie èn ik werd er gewoon heel blij van! – Zoë (community redacteur bij OPEN)

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/VmsPx4HPY6E” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Kunstenaars Jos en Arnold zijn buren en wonen aan de Schulpweg in Charlois. Arnold schildert stillevens van potten en kannen en Jos maakt Aardmannetjes van klei uit zijn eigen tuin. Het is inmiddels een sport geworden om de aardmannetjes te fotograferen op de meest uiteenlopende plekken in de wereld.

De beste vrienden maak je tussen het bakken door

Deze reportage is mij bijgebleven, omdat ik de mensen in de bakkerswerkplaats heel leuk vond. Ze waren allemaal heel lief en ik ben heel blij met hoe deze reportage geworden is. – Aino (camerajournalist bij OPEN)

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/h8YJg02JU78″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Voor de één is het een dagbesteding voor de ander is het een manier om weer aan het werk te gaan. In de Bakkerswerkplaats krijgt iedereen een kans om het bakkersvak te leren.

Voor deze mannen zit klaar staan voor anderen in het bloed

Ik vind het heel mooi om te zien hoe deze mannen zich inzetten voor de goede zaak en dat al een hele tijd doen. – Pim (social media redacteur bij OPEN)

Dit is toch lief! – Farzana (community manager bij OPEN)

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/bDEGhC4ZHmI” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Vader en zoon Hans en Mark Jonas koken al jaren voor de mensen die het wat minder hebben in Hoek van Holland. Er was zoveel vraag naar dat ze hun opzet hebben veranderd. In plaats van vanuit huis koken en dan het eten rondbrengen, koken ze nu in de keuken van Huis van de Wijk De Hoekstee en mogen de Hoekenezen daar aanschuiven.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat