LIVEBLOG Feyenoord City Debat

Komt er dan toch een nieuw stadion voor Feyenoord? Tijdens het debat op donderdag 30 maart in Arminius Rotterdam gaan Rotterdammers in gesprek met wethouders en politieke partijen over het ambitieuze plan ‘Feyenoord City’. Het debat wordt vanaf 20.00 uur live gestreamd via openrotterdam.nl/openlive. Via dit LIVEblog houden we je op de hoogte van het debat en het nieuws rondom Feyenoord City.

21.50 – Leo Beenhakker neemt het op voor de bewoners van het gebied Veranda
Hij geeft aan dat het qua verkeer niet te doen is voor de bewoners. Architect Gianotten geeft aan dat er gekeken is naar hoe andere steden met grote stadions dat doen. Ook is er een plan om met Feyenoord nu al te starten met maatregelen voor het verkeer. Ook wordt er gekeken naar andere manieren om mensen naar het stadion te krijgen.

——
21.44 – Op Twitter gaat het los over het Feyenoord City Debat!

 

 

 

 
——
21.24 Veel emoties in de zaal
Een betrokken supporter wil vanuit de ontwikkelaars antwoord op vragen van supporters: “Geen één vraag is tot nu toe beantwoord”. Marianne den Anker, die het debat leidt, stelt de vraag aan de ontwikkelaars of ze gesproken hebben met de supporters. Luid geroep vanuit het publiek: “Nee!” en “Valse enquetes”.

——-
20.40 Architect David Gianotten noemt het plan een impuls voor Zuid.
Ook noemt hij het een kans voor de wijken de Veranda en Sportdorp om meer verbinding met de stad te krijgen. Daarnaast zou het voor Rotterdam volgens hem een mooie ontwikkeling bieden op het gebied van sport, saamhorigheid en gezondheid. Feyenoord wil hierin ook een grotere rol spelen en meer bieden dan alleen voetbal.

——
20.24 – Leo Beenhakker aan het woord
Leo Beenhakker, voormalig voetbalcoach, vindt het stadion prachtig ontworpen, maar zet zijn vraagtekens bij de locatie. Hij woont zelf in de wijk en ziet op wedstrijddagen enorm veel auto’s verschijnen. Een groot deel van het legioen woont namelijk buiten de stad en komt niet met het openbaar vervoer naar de wedstrijden. Beenhakker ziet een groot probleem met de infrastructuur en parkeervoorzieningen. Het publiek valt hem bij. “Geen nieuw stadion”, wordt er in de zaal geroepen.

——
20.12 – Het debat is gestart!

——
19.48 – Mensen druppelen binnen bij Arminius, over 12 minuten gaat het debat van start.

——
19.38 – Zo gaat Feyenoord City eruit zien

——
19.30 – Arminius stroomt zo vol, wij zijn al klaar voor het debat!

——
17.45 – Meer weten over het plan rondom Feyenoord City?
Bekijk dan de website van Feyenoord City. Ook dit artikel van RTV Rijnmond geeft je iets meer achtergrond. Vanaf 20.00 uur kan je het debat live volgen op openrotterdam.nl/openlive en facebook.com/rotterdamisopen. Geef ook jouw mening via onze social media kanalen!
——
16.15 – Op Twitter laten mensen zich horen voor het behoud van de Kuip

——
12.30 – Op Twitter wordt al druk gediscussieerd over Feyenoord City

 

 
——
12.15 – Stichting Red de Kuip ook aanwezig bij debat
De Stichting Red de Kuip neemt ook deel aan het debat. Twee dagen geleden stuurde zij naar aanleiding van het Feyenoord City debat de gemeente raad een brief met daarin hun bevindingen wat het plan betreft. De brief is hier te lezen.
——-
12.00 – Vanavond volg je het Feyenoord City LIVE op OPEN Rotterdam
Volg vanavond vanaf 20.00 uur de livestream van het Feyenoord City Debat in Arminius. Dit debat wordt georganiseerd door debatcentrum Arminius en OPEN Rotterdam. Deze live-stream is mede mogelijk gemaakt door de fractie van D66 Rotterdam. Kijkers en volgers kunnen vragen n.a.v. het debat mailen aan [email protected]

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat