Lockdown wordt Look-up in Prins Alexander door kunst achter ramen kunstenaars

De leden van de Vereniging Kunstkring Prins Alexander gaan op een creatieve manier om met de corona-beperkingen. De kunstroute die gepland stond, wordt op een andere manier ingevuld: Kunstenaars zetten het kunstwerk dat zij graag publiekelijk willen tonen thuis voor hun raam.

Door de intelligente lockdown worden er veel dingen afgezegd, zoals het maandelijkse Kunstcafé en het jaarlijkse Kunst Podium in het Prinsenpark. Ook het Kunstatelier (Einsteinflat) en de Workshopruimte (Arrheniusflat) zijn al enige weken gesloten. Zolang de huidige maatregelen gelden wordt de kunstroute op de huidige manier voortgezet.

Kunstenaars wisselen ondertussen steeds wanneer ze weer nieuw werk gemaakt hebben. De eerste vijf kunstenaars hebben hun kunstwerk al opgehangen of neergezet. Bijvoorbeeld bij Zeefdrukker Frans Vonk in Zevenkamp (Ben Websterstraat 80) en bij kunstenares Jopie Houtkamp (Paul Desmondsingel 150). Ook in Ommoord is er al kunst opgehangen, bijvoorbeeld bij textielkunstenares Nel van der Poel (Debijeweg 343) en pasteltekenaar Hans de Jong (Beursjeskruid 5).

Kunstenaars die geen lid zijn van de Kunstkring kunnen ook meedoen en zich aanmelden bij [email protected].

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat