Maarten Struijvenberg doet boekje open over langdurige verbouwing van Boijmans in ROPOPO

Uit zichzelf zal wethouder Maarten Struijvenberg (Financiën, Organisatie, Dienstverlening en Grote Projecten) niet veel over zichzelf vertellen (‘dat doe ik liever bij mijn vrienden’) maar de ROPOPO-luisteraar leert hem tijdens de 22e aflevering van de Rotterdamse Politieke Podcast toch wat beter kennen. Van zijn voorkeur voor rockmuziek in zijn jonge jaren, tot zijn favoriete (ietwat excentrieke) ijssmaak.

Na een kort bulletin lokale nieuwtjes duiken Ferrie en Tara met Struijvenberg in de verbouwing van Boijmans. Hij trad aan tijdens een donkere periode in dit taaie dossier, maar wist al snel de architect en museumdirecteur weer bij elkaar aan tafel te krijgen. Hij houdt de vaart er lekker in: “Ik ben niet zo bezig met of er ego’s aan tafel zitten” en “het is zaak om zo snel mogelijk weer exposities in het museum te hebben.”

Stevige bezuinigingen
In de voorjaarsnota zijn stevige bezuinigingen aangekondigd op de eigen ambtelijke organisatie. Niet door gedwongen ontslagen, maar door mensen te vragen of ze hun tijd wel effectief besteden. Struijvenberg benadrukt dat er niet wordt bezuinigd op armoedebeleid, daarin wordt onderaan de streep juist in geïnvesteerd. Dat wordt voorlopig niet gedaan in het Schouwburgplein, de geplande vergroening is voorlopig van de baan.

Op de socials kreeg Vincent Karremans een epische uitbrander van Riek Bakker, Struijvenberg wordt een lurker genoemd en vindt dat niet complimenteus. En welke oudere vrouw wijst hem weleens terecht?

Het seizoen wordt afgesloten met een speciaal voorjaarsnota-rocklied. In het najaar is ROPOPO weer terug.

Ropopo is een laagdrempelige podcast over de Rotterdamse politiek, met inhoud, humor en een beetje tempo. Smeuïg nieuws, persoonlijke inzichten, gasten en discussie. In de Rotterdamse Politieke Podcast, duiken presentatoren Tara Lewis en Ferrie Weeda in de hectische politieke campagnestrijd in aanloop naar de provinciale en waterschapsverkiezingen. Luister hier de eerdere afleveringen van ROPOPO