Marianne van den Anker voorgedragen als nieuwe ombudsman gemeente Rotterdam

Marianne van den Anker, bestuursvoorzitter OPEN Rotterdam, slaat een nieuwe weg in. Als de raad 16 december akkoord geeft wordt Van den Anker de nieuwe ombudsman van Rotterdam en neemt dan afscheid van OPEN. Dit betekent dat zij voor de gemeente klachten onderzoekt en beoordeelt over gemeentelijke diensten, gemeenteambtenaren en bestuurders.

Van den Anker wordt de opvolger van Anne Mieke Zwaneveld. Marianne staat ook bekend als voormalig raadslid en wethouder van Leefbaar Rotterdam. “Marianne heeft zich vanaf dag één met hart en ziel ingezet voor OPEN Rotterdam en de rol die we kunnen spelen voor de stad. Dankzij haar tomeloze inzet en energie is OPEN gegroeid tot een onlosmakelijk deel van de stad en tot voorbeeld voor de sector. Het is de basis waarop we het komende concessieverlengings traject met vertrouwen tegemoet gaan. Daarbij is het eerlijk, transparant en heel prettig samenwerken. Uit ervaring kan ik alleen maar benadrukken dat alle Rotterdammers zich mogen verheugen op de nieuwe ombudsman Marianne van den Anker”, aldus Femke Ijsinga-van Boxsel, zakelijk leider OPEN Rotterdam.

Wij bedanken en feliciteren Marianne voor haar inzet als voorzitter van het bestuur van OPEN en wensen haar veel succes met haar beoogde nieuwe functie als ombudsman van de gemeente Rotterdam.