Marjolein Moeijes (Partij voor de Dieren): ‘Dieren boven de mensen’

Marjolein Moeijes neemt in deze aflevering het woord namens lijsttrekker Ruud van der Velden die thuiszit met corona. Tussen de keuze mensen of dieren, kiest Marjolein dieren. ‘Ik zou niet altijd de dieren boven de mensen zetten, maar het maakt ons natuurlijk wel uniek dat wij de partij voor de dieren zijn en dat wij verder kijken dan de menselijke soort. Partij voor de Dieren Nederland is ook de eerste politieke partij die opkomt voor dieren in de wereld. Het zijn er nu inmiddels een stuk of zestien, zeventien’, aldus Moeijes.

Op de vraag waarom dieren een prioriteit moeten zijn in de politiek antwoord Marjolein als volgt: ‘Wat nog heel erg miste in de politiek was het geluid dat opkomt voor dieren, natuur en het milieu voor toekomstige generaties. Wij laten het geluid horen dat voorheen nog niet zo hard te horen was’.

Bekijk hieronder het hele interview.

Het volledige verkiezingsprogramma van Partij voor de Dieren Rotterdam vindt je hier.

Lijsttrekkers010
OPEN Rotterdam interviewt tot aan de verkiezingen elke dag een lijsttrekker van een Rotterdamse partij in Lijsttrekkers010. Hier vind je meer interviews met de lijsttrekkers!