Mark Hoogstad wint Persprijs Rotterdam 2018

Mark Hoogstad heeft de Persprijs Rotterdam 2018 gewonnen. Die krijgt hij voor zijn boek ‘Stad van Twee Snelheden’ over de Rotterdamse politiek. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een journalist die een belangrijke bijdrage levert aan de Rotterdamse journalistiek. Door de gezondheidssituatie van Mark werd de winnaar al eerder bekendgemaakt.

Collega’s, politici en vrienden hebben veel lovende woorden over voor de journalist. “Hij staat al jarenlang als Rotterdamse stadhuisverslaggever op eenzame hoogte. Hij geeft een perfect inkijkje in wat er allemaal gebeurt binnen de muren van het stadhuis”, begint Dennis Naaktgeboren die chef nieuws bij het AD is. “Ik heb zijn boek twee keer gelezen. Een keer omdat ik het leuk vond en de andere keer omdat ik het toch wel heel nuttig vond om als nieuw Rotterdams politicus te weten hoe alles hier werkt en wat de verhoudingen hier zijn”, vertelt fractievoorzitter van VVD Rotterdam Vincent Karremans.

“Hij is echt zeer professioneel en ik denk zowel geliefd als gevreesd als journalist in het Rotterdamse”, stelt oud-collega bij het NRC Handelsblad Nicole Robbers. Salima Belhaj kent Hoogstad vanaf het begin van haar politieke carrière in Rotterdam. Ze is nu Tweede Kamerlid voor D66 en eveneens lovend over Hoogstad. “Ik hoop dat hij veel nieuwe journalisten inspireert om journalistiek meer te zien dan alleen het beschrijven van wat er gebeurt en wat er aangenomen wordt aan moties. Maar om juist te kijken naar de mensen, want die bepalen toch met hun persoonlijkheid hoe de zaken lopen. Mensen hebben er recht op om dat te weten”, besluit zij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter