Marvy Green zoekt helpende handen: ‘Wij willen dat stad en natuur in balans zijn’

Marvy Green

Vergroeningswinkel Marvy Green aan de Zwaanhals is op zoek naar Rotterdammers met groene vingers. Lieke van Wilpen en Winfried de Coo zetten zich sinds april 2021 dagelijks in voor de winkel en ondersteunen daarnaast ook bewonersinitiatieven. Het tweetal zoekt Rotterdammers die naast het werken in het pand in Noord, het leuk vinden om bezig te zijn met taken en projecten zoals het ondersteunen en/of uitvoeren van bewonersinitiatieven.

“In Rotterdam heb je de mogelijkheid om een bewonersinitiatief te starten. Wij willen dit meer kenbaar maken.” Vorige maand draagde Marvy Green nog bij aan de vergroening van de Noordsingel met de aanleg van een geveltuin rondom het energiehuis.

“We hebben een ambitie om Rotterdam groener te maken. Noord is de plek waar dit is begonnen voor ons, vanaf hier bouwen wij verder!” zegt Lieke, initiatiefnemer van Marvy Green. De missie van Marvy Green is dat zij alle grote steden in en buiten Nederland willen verduurzamen, zodat er een betere balans ontstaat tussen natuur en stad.

Ho ho ho, Black Friday staat voor de deur
Marvy Green is een van de deelnemers van Changez XL F*ck Black Friday Editie op 26 november in BlueCity. In plaats van op 25 november de massaconsumptie te stimuleren met verleidende Black Friday deals, wordt de focus van Marvy Green en BlueCity gelegd op duurzaamheid en hergebruik. “Nu de feestdagen voor de deur staan, willen wij biodiversiteit cadeau geven.”