Meester en buurtvader Mo staat klaar voor iedereen

Zowat iedereen in Bloemhof kent hem, Mohamed El Koubai, beter bekend als Meester Mo. Hij zet zich al jaren in voor de wijk. Een wijk die hij langzaamaan ziet veranderen, onder andere door zijn inzet.
Mohamed is geboren in Marokko en kwam op zijn zestiende naar Nederland. Hij startte er zijn eerste bedrijfje, een slagerij, maar na enkele succesvolle jaren ging hij failliet. Hij zat niet bij de pakken neer en besloot dat hij zijn leven wilde gaan wijden aan het helpen van anderen. Hij werd vrijwilliger in de wijk als buurtvader en startte De Speelwinkel, een ontmoetingsplek voor de buurt. Inmiddels is hij in dienst bij Humanitas en zet zich nog steeds voor de volle honderd procent in voor de wijk, maar inmiddels dus met een instantie achter hem die hem de middelen en het geld kan leveren om grote projecten te organiseren.

Naast de Speelwinkel heeft Mohamed inmiddels meerdere ruimtes in de wijk waar activiteiten worden georganiseerd. Allemaal met als doel de wijk te verbinden. Opvallend is dat Mohamed en zijn team zich vooral richten op kinderen en jongeren. Mohameds visie is dat contacten op jonge leeftijd moeten worden gelegd zodat op latere leeftijd de organisatie nog steeds hulp kan bieden.

Mohamed ziet de buurt ondertussen beetje bij beetje veranderen. Op voormalige hangplekken worden meer activiteiten georganiseerd, waardoor er minder gehangen wordt. Ook raken steeds meer buurtbewoners betrokken bij de activiteiten. Volgens Mohamed gaat het dus de goede kant op, maar is het belangrijk om dit vast te houden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat