Met deze drie tips blijf je volgens Rotterdammer Davon Dossantos in vorm tijdens de nieuwe lockdown

Mark Rutte heeft deze week een nieuwe lockdown aangekondigt, dit houdt in dat alle niet essentiële winkels dicht zijn. Dat betekent ook de fitness, maar tijdens een pandemie is het belangrijk om gezond te blijven. Rotterdammer Davon Dossantos is personal trainer en geeft deze drie tips om een ‘healthy lifestyle’ te onderhouden.

Tips:

  1. Eet gezond!

“Als je thuis moet werken ben je misschien geneigd jezelf in deze zware tijd te trakteren op iets lekkers van de supermarkt. Jammer genoeg kan dit op een de lange termijn voor overgewicht zorgen. Daarom is mijn tip: Maak een weekschema, dit geeft consistentie om gezond te eten.”

2.Beweeg dagelijks

“Door voldoende te bewegen verhoog je je energielevel, je voelt je fitter, vrolijker en gezonder. De kans op een hoge bloeddruk, depressie of hart-en vaatziekte verkleint. Nu de sportscholen gesloten zijn heb ik daar een alternatieve voor: je kan 30 min (bijvoorbeeld tijdens je pauze) wandelen/ lopen of fietsen, dit is ook een goed moment om je even weg te zonderen en even terug te trekken uit de bizarre corona situatie.Heb je behoefte aan een intensievere workout, probeer dan een fullbody HITT work-out. Een HITT workout is een high intensity training waarbij je 30 seconden intensief bezig bent met een oefening en 15 seconden rust neemt tussen de oefeningen door. Hierdoor kunnen je prestaties op cardio en kracht verbeterd worden en je uithoudingsvermogen neemt toe. De vetverbranding neemt af en je kan je dagelijkse bezigheden nog eens langer vol houden zoals: spelen met je kinderen/klein kinderen, boodschappen sjouwen of traplopen etc. En train samen met een vriend/vriendin, zo motiveer je elkaar om je doelen te behalen” 

3.Neem je mentale rust

“In een stad die abrupt dicht ging is het snel omschakelen naar wat nog mag. Daarom is het belangrijk dat je je rust neemt, bijvoorbeeld tijdens het sporten kan je je focussen op je mentale gezondheid. Of probeer ademhalingsoefeningen. Adem zo ver mogelijk in, houdt het vast voor 5 seconde, en ademt weer uit.”

Wil je meer weten over mentale gezondheid kijk dan Mentale gezondheid tijdens corona 2.0

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat