Metamorfose en diner voor dakloze Inoeschka op tweede kerstdag

100 daklozen hebben op tweede kerstdag genoten van een heerlijk diner in het Grand Hotel Central. Daarnaast konden ze een metamorfose krijgen en nieuwe kleding. Inoeschka is al drie jaar dakloos en heeft genoten de avond.
Inoeschka kwam op straat te staan nadat haar relatie beëindigd werd. Ze werd het huis uitgezet en belandde op straat. “Ik ben er keihard door geworden. Keihard! Ik vertrouw ook niemand meer. Als iemand aardig tegen me doet denk ik: waarom doe je zomaar aardig tegen mij? Je kent me niet eens. Wat moet je van mij?”.

Omdat ze een tijd geen postadres had was het niet mogelijk om een nieuw huis te vinden. Ze is tegenwoordig overdag in een daklozenopvang waar ze kan douchen en eten. Hierdoor heeft ze een postadres en kan ze op zoek naar een huis.

Voor haar zijn de feestdagen niet alleen zwaar omdat ze geen huis heeft. Ze moet namelijk ook haar kinderen missen. Ze heeft vier kinderen die elders zijn ondergebracht. Eén keer in de maand ziet ze hen. “Ja, mijn kinderen zijn momenteel niet bij mij. Daar heb ik vrede mee gesloten, want hoe kan ik nou een goede moeder zijn als je op straat bent?” Ze kijkt toch met een positief blik naar de toekomst: “Mijn toekomstdroom is om in Suriname te gaan wonen. Om op een stukje land een huisje te bouwen en daar met mijn kinderen te wonen”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat