Minister Carola Schouten opent restaurant Happietaria

Happietaria, een pop-up restaurant in het Westelijke Handelsterrein gerund door studenten waarvan de gehele opbrengst naar het goede doel gaat is afgelopen week geopend door minister Carola Schouten. Schouten heeft in haar studententijd zelf ook een Happietaria restaurant opgezet, dus ze vond het erg leuk om het pand officieel te openen. Volgens haar is Happietaria “het laten zien dat je niet alleen voor jezelf leeft, maar ook naar de ander omziet.”

Het goede doel waar het opgehaalde bedrag dit jaar naartoe gaat is een project van ZOA, genaamd “Hulp, Hoop en Herstel voor Vluchtelingen en de Kwetsbare Lokale Bevolking in Oeganda.”

Het HMT kijkt terug op een succesvolle eerste draaidag. De eerste shift was bijna helemaal vol door genodigden die bleven eten na de opening. De tweede shift was zelfs helemaal vol! Happietaria is t/m 5 juni geopend.

De initiatiefnemer van Happietaria is de stichting Tear. In 1994 vond de eerste editie in Rotterdam plaats en vanaf dat jaar hebben er in Nederland meer dan 20.000 jongeren meegewerkt en hebben meer dan 100.000 mensen een bezoek gebracht aan een van de restaurants. Deze editie in Rotterdam is opgezet en wordt gerund door studenten van de verenigingen NSR en CSFR. Meer informatie vind je op happietaria.nl/rotterdam.

Kijk hieronder naar een reportage die we in 2016 maakten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter