Move Over I’m Next: Brian den Hartog laat in zijn video mens en stad samensmelten

Laat jouw Rotterdam zien! Dat was de oproep van het Rotterdams Beeldfonds met de videocall Move Over I’m Next, een samenwerking met OPEN Rotterdam en Rotterdam.Make It Happen. In een video van één minuut brengen vijf makers Rotterdam op hun manier in beeld. In deze aflevering lopen we samen met deelnemer Brian den Hartog door de stad langs de plekken die hem inspireren voor zijn video.

Toen Brian voor het eerst in Rotterdam kwam wonen deed de stad en architectuur hem erg denken aan de sciencefictionfilm Blade Runner, van Ridley Scott. ,,Misschien een beetje dystopisch, maar ik hou wel van die unheimische sferen die aan de ene kant een beetje beangstigend zijn, maar me aan de andere kant ook heel erg triggeren.’’, aldus Brian. Hij liet zich door deze sferen inspireren tot het maken van zijn video voor Move Over I’m Next.

In zijn video gaat Brian op zoek naar de structuren van de stad, die vergborgen liggen in de architectuur, de havens en het lijnenspel van de stad. Door het filmen van deze plekken en de mensen die zich door deze plekken voortbewegen wil hij een video maken waarin mens en stad als het ware samensmelten. ,,Het is een beetje een onderzoek naar, niet hoe zijn wij in een omgeving, maar hoe zijn wij in relatie tot die omgeving.’’

Move Over, I’m Next

Het Rotterdams Beeldfonds en OPEN Rotterdam, powered by Rotterdam Make it Happen zochten de afgelopen periode vijf professionele regisseurs, acteurs of filmmakers die de stad met ambitie en allure kunnen vastleggen. De vijf beeldmakers worden geselecteerd op basis van een gestructureerd projectvoorstel door een curatorenteam dat bestaat uit Hesdy Lonwijk (regisseur), Nasrdin Dchar (acteur, theatermaker), Elfie Tromp (columnist, schrijfster) en Astrid Jonker (Port of Rotterdam) onder leiding van Celeste Boddaert (hoofdredacteur OPEN Rotterdam).

Move Over, I’m Next is het thema van de vierde opdracht van het Rotterdams Beeldfonds waarbij nu de overstap naar bewegend beeld wordt gemaakt. De makers krijgen tot januari de tijd om hun 1-minutes te maken; dan gaan de films in premiere op de digitale schermen in de stad. Bovendien zien we de 1-minute terug op tv en in verschillende Rotterdamse bioscopen. Tot die tijd volgen we in per aflevering telkens een van de vijf beeldmakers bij hun opnames.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat