Muzikanten maken weer kans op ‘Uit-je-dak-muziekprijs’

De Rotterdamse Dakendagen organiseert ook dit jaar weer een nieuwe editie van de Uit-je-dak-muziekprijs als onderdeel van het aangepaste programma. Rotterdamse muzikanten worden uitgedaagd om een concertvideo in te sturen, uiteraard: vanaf een dak!

27 inzendingen en 35.000 views in 2020
De editie van 2020 was enorm geslaagd, met 27 inzendingen en meer dan 35.000 views. De Rotterdamse organisatie achter het initiatief wil met de prijs het muzikaal talent van de stad en daarbuiten graag een hart onder de riem steken, en ‘hen een podium bieden om zichzelf opnieuw in de kijker te spelen’.

De winnaar van de beste dakvideo 2020 was Sammie Sedano met Parels. Het artikel gaat verder onder de video.

Beste dakvideo, origineelste video en de meeste views
De video’s kunnen vanaf vrijdag 18 juni ingestuurd worden via de website van de Rotterdamse Dakendagen. De winnaar van de ‘beste dakvideo’ wint een geldprijs van 1000 euro. Ook is er een prijs voor de origineelste video en de video met de meeste views. De deadline voor het insturen van de video is 14 juli.

De Uit-je-dak-muziekprijs wordt georganiseerd in samenwerking met Annabel, Baroeg, BIRD, Codarts, De Doelen, Eendracht Festival, Festival Downtown, Grounds, Islemunda, LantarenVenster, Metropolis, Theater Zuidplein en Rotown. De programmeurs van deze podia vormen de jury en kiezen de winnaar voor Beste Dakvideo.