Narain vertrok net voor Surinaamse onafhankelijkheid naar Rotterdam en vond hier snel z’n weg

Rotterdammers met een Surinaams Hart

Net voordat Suriname zich in 1975 losmaakte van Nederland kwam meneer Narain naar Nederland. Samen met zijn vrouw en twee kinderen kwam hij in Rotterdam terecht. Hier begon voor hem een leven van werken, muziek maken en lesgeven, maar dat betekende niet dat hij zijn eigen cultuur losliet. Integendeel.

Rotterdammers met een Surinaams Hart is een nieuw programma op OPEN Rotterdam waarin de verhalen van Surinaamse Nederlanders die in 1975 naar Rotterdam zijn gekomen worden verteld. In de vijfdelige documentaireserie vertellen de hoofdpersonen onder meer waarom zij voor Nederland hebben gekozen en hoe zij hun weg gevonden hebben in de Nederlandse samenleving. In aflevering 2 doet meneer Narain zijn verhaal.

Politieke en maatschappelijke onrust
Suriname werd op 25 november 1975 onafhankelijk van Nederland en sindsdien is het de Republiek Suriname. Niet iedereen kon zich vinden in de breuk met Nederland. Dit leidde tot grote politieke en maatschappelijke onrust, waarbij sommige burgers zelfs besloten om permanent naar Nederland te vertrekken.

Rotterdam was een van de grotere steden waar veel Surinamers zich vestigde. Hoe hebben zij hun komst naar de Maasstad ervaren? Je ziet het in de nieuwe serie Rotterdammers met een Surinaams hart.