Nederlands cricketteam neemt het op tegen wereldsterren van Pakistan

Het Nederlands cricketteam neemt het dit weekend op tegen Pakistan in de Cricket World Cup Super League. De sport is in dat land vele malen groter dan in ons landje, maar toch worden op het terrein van VOC aan de Hazelaarweg zo’n 5.000 mensen verwacht.

“Zo’n ervaring krijg je nooit”, begint Arnav Jain, speler van het Nederlands cricketelftal. “Hier in Nederland komen er bij clubwedstrijden misschien twee- of driehonderd man kijken. Dus dit is voor mij voor het eerst om voor duizenden mensen spelen. Een hele vette ervaring”, zegt hij met een grote glimlach.

VOC heeft de afgelopen weken dan ook het hele terrein op z’n kop gezet. Zo zijn er speciale tribunes gebouwd en er staan allemaal camera’s rondom het veld om de wedstrijden live uit te zenden. Verwachting is dan ook dat miljoenen fans uit Pakistan zullen gaan kijken. “Pakistan is zo’n beetje het beste team van de wereld. Het is een feest om hen te mogen ontvangen”, vertelt René van Ierschot, voorzitter van VOC. “We zijn met een aantal mensen eigenlijk wel de laatste vijftien jaar zeer intensief mee bezig geweest om dit voor elkaar te krijgen”, vult hij aan.

“We hebben in een straal van driehonderd kilometer rondom Rotterdam meer dan anderhalf miljoen Pakistanen wonen. Als die in staat zijn om hun helden te komen bekijken dan zullen ze dat niet laten. Die supportersschare van dit Pakistaanse team is bijna net zo trouw als de supporters van Feyenoord en die reizen ook gemakkelijk honderden kilometers om hun team te komen bekijken”, verduidelijkt Van Ierschot de populariteit van de sport in het Aziatische land. “Als je tijdens de wedstrijden het veld rondloopt, zou je bijna denken dat het een Pakistaanse thuiswedstrijd is”, besluit hij met een glimlach.