Nederlands vrouwenelftal bindt supporters aan zich met winst EK

Het Nederlands vrouwenelftal is Europees Kampioen geworden. En hoe! In een zinderende finale tegen Denemarken was Nederland met 4-2 te sterk. In Rotterdam trokken de mensen richting verschillende cafeetjes om de wedstrijd te zien.

Het Wilhelmus klinkt en een enkele hand wordt op de borst gelegd bij de supporters die in Plan C kijken. “Meidenvoetbal, leuk toch? Ik vind het leuker kijken dan naar de mannen. Ik vind het gezelliger op de een of andere manier. Minder hard”, vertelt een mevrouw. “Ik ben heel positief. Het is een mooie doorbraak voor het vrouwenvoetbal”, legt een ander uit.

Net dan valt de 0-1 van Denemarken. De stemming is nog meer gespannen. Gelukkig valt vrij snel daarna de 1-1. En dan worden er spirituele krachten aangeroepen. “Een spirituele aanvraag voor mijn spirituele ring. Ring, ring, ring, wanneer gaat er voor Nederland een doelpunt in?” vraagt een supporter zijn ring. Hij luistert naar zijn ring: “Over zestien minuten wordt het 2-1.” Nog geen paar minuten later ligt de 3-1 er al in. De zaal vult zich met gejuich. Na nog een doelpunt van de Denen, weten de Nederlandse vrouwen uiteindelijk met 4-2 te winnen. “Dit is toch een mooi begin. De dames zijn internationaal flink aan de weg aan het timmeren. Dus wij blijven het wel volgen”, besluit een vader met zijn voetbal-dochter aan zijn zijde.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat