Nicola bouwt zijn droomproject tijdens festival De Bouw

Op het Museumplein organiseert stichting de Loodsen van 22 t/m 30 juli het festival De Bouw. Dit is een festival waar Rotterdammers tien dagen kunnen bouwen aan een project. Nicola deed mee aan onze prijsvraag en ging met zijn droomproject aan de slag op het festivalterrein.

Nicola wilt graag een trein bouwen want hij is gek op treinen. Hij weet precies tot in de details hoe de trein eruit moet gaan zien. Tijdens het bouwproces wordt Nicola geholpen door vrijwilliger Sebastiaan. Samen maken ze een plan om Nicola’s droomproject te realiseren.

Als eerste wordt er een tekening gemaakt. Nicola tekent uit z’n hoofd zo de nieuwste Stadler Flirt trein van de NS na. Dit is zijn favoriete trein. Na het maken van de bouwtekening is het tijd om de materialen te verzamelen. Zelfs Sebastiaan heeft nog nooit een trein gebouwd, maar dat is volgens hem niet erg want Nicola gaat de trein bouwen. En zo gaan ze aan de slag. Nicola neemt het voortouw en Sebastiaan springt bij waar nodig.

Na het nodige getimmer, gezaag en ge-verf mag het resultaat er zijn. Al is de trein nog niet helemaal af, Nicola is tevreden met het resultaat.

Organisator Thijs vertelt dat er maar een regel geldt op het festival en dat is plezier maken