Roze in Blauw voor de LHBTIQ+ community

Roze in Blauw is het landelijk netwerk van de politie. Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTIQ+) die te maken krijgen met discriminatie, bedreiging, mishandeling of andere strafbare zaken gerelateerd aan hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit kunnen daar melding doen.

Zondag 14 november was Roze in Blauw Rotterdam actief bij de finale van de Miss Travestie Verkiezing in Villa Thalia. Het moment voor onder andere Natalie en Marco (van Roze in Blauw) om met de doelgroep in contact te komen met als speerpunt de ‘aangifte bereidheid’ te vergroten.

‘’Aangifte bereidheid is best laag binnen deze community en dat heeft te maken met verschillende dingen. Sommige mensen hebben een slechte ervaring met de politie of er zijn mensen die een dubbele leven hebben en zich daarom niet durven te melden’’ vertelt Marco van Schie voorzitter Roze in Blauw Rotterdam. ‘’Wij zijn er voor de gemeenschap en we kunnen echt helpen. Maar op het moment dat er geen aangifte wordt gedaan, kunnen we niets doen’’ voegt Marco toe.

Marco en Natalie hebben vooral informeel contact met de bezoekers en de deelnemers. ‘’Het is vooral zien en gezien worden, bijkletsen en groeten’’ zegt Natalie van Hoorn kernteamlid Roze in Blauw.

De bezoekers vinden het een geweldig initiatief van de politie. ‘’Het geeft ons een veilig gevoel, we kunnen zijn wie we zijn en het laat zien dat er begrip is vanuit de politie.’’