NSRT in de Leeuwenhoek: ‘Als je opgesloten zit in je kamer, ben je blij als er wat te doen is’

Normaal staat North Sea Round Town in een concertzaal waar mensen staan te dansen. Dit keer stonden Peter Somuah en Jorien Zeevaart in verpleeghuis De Leeuwenhoek om op te treden voor bewoners. “Een heel andere energie”, aldus Somuah.

De buurtconcerten in Rotterdamse verpleeghuizen zijn onderdeel van North Sea Round Town, het jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz. In totaal doen 30 verpleeghuizen mee. “We programmeren niet zomaar bands”, legt NSRT-programmeur Arend Niks uit. “We vragen musici een repertoire te maken dat NSRT recht aan doet, maar ook een hand uitsteekt naar mensen die rond de 70 of ouder zijn.”

Volgens zangeres Jorien Zeevaart is het belangrijk om voor een mix te zorgen: “Er kwam een man naar me toe die Miles Davis te gek vindt en anderen vinden Lente Me van Toon Hermans helemaal te gek.”

Kijk alle afleveringen, ook van eerdere edities, hier terug!
Deze serie is mede mogelijk gemaakt door NSRT. De productie wordt onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam gerealiseerd. De opdrachtgever heeft geen invloed op de inhoud.