Ondernemer Maarten Reijgersberg bokst voor lymfeklierkanker

Heel veel ervaring in de ring heeft Maarten Reijgersberg niet. De andere 15 ondernemers die mee doen aan White Collar boxing wedstrijd hebben dat ook niet. Ze staan pas sinds februari in de ring met als doel geld inzamelen tegen lymfeklierkanker.

De ondernemers zijn pas sinds februari aan het trainen. Ze werden getraind door Europees bokskampioene Marichelle de Jong. Voor Maarten Reijgersberg was de training niet gemakkelijk. Na de warming-up moest hij al op de grond gaan liggen. Ondertussen is zijn conditie er een stuk op vooruit gegaan. Hij begon op 125 kilo en hij weegt ondertussen 110 kilo. Hij wil daarom ook graag door gaan met de trainingen. Niet meer zo intensief als dat hij nu doet. Hij is ook nog de eigenaar van het socialmedia bureau RauwCC.

Naast fit worden had Maarten nog een motivatie om mee te doen aan de bokswedstrijd. Toen hij 27 was overleed zijn vader aan kanker. Naast hard trainen heeft hij ook zijn baard moeten afscheren. Aangezien het zijn handelsmerk is viel het hem zwaar. Ook zijn dochter vond het geen gezicht: “Ik wil geen lelijke papa!” riep ze verschikt toen haar vaders baard eraf ging.

De ondernemers boksen als symbool voor het gevecht dat de mensen met lymfeklierkanker moeten leveren . Er worden per jaar 4000 mensen in Nederland gediagnosticeerd met deze ziekte. Eén vierde van deze patiënten overleeft het niet. Het geld wat met de bokswedstrijd wordt opgehaald gaat naar Lymph&Co. Deze stichting is opgericht door prins Bernhard Junior. Hij werd zelf in 2013 gediagnosticeerd met lymfeklierkanker.

Uiteindelijk werd er een recordbedrag opgehaald van €66.250.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat