Ondernemers Nieuwemarkt blijven strijdlustig

Horecaondernemers aan de Nieuwemarkt gaan in augustus en september naar de rechter. Zij zijn al een tijdje hun toekomst niet zeker omdat zij van vastgoedeigenaar Marcan een huuropzegging hebben gekregen. Wij berichtten begin juli over de penibele situatie voor café-eigenaren Ron de Jong (Bokaal) en Fer Kok (Sunset). Vandaag laten zij aan het AD weten dat ze vooral strijdlustig blijven.

Ook acht andere ondernemers in het gebied schijnen een huuropzegging te hebben gekregen. Volgens de advocaat van Marcan Vastgoed B.V., Michel Visser, is de voornaamste reden van de huuropzeggingen de geplande herontwikkeling van het gebied. “Het beleid is gericht op het creëren van duurzame straten, met een goede loop, weinig overlast en met een kwalitatief goede consument/huurder”.

De twee café-eigenaren hebben de buurt in de afgelopen jaren zien opbloeien tot een bruisend gebied, waarvan zij zelf onderdeel zijn. De verontwaardiging is dan ook groot dat er geen plek meer voor hen is.”Marcan doet veel aan borstklopperij. Alsof het hele succes van dit stukje Rotterdam aan hen te danken is. Uiteindelijk hebben ze ook goede dingen gedaan, maar we doen het met zijn allen, met goede ondernemers denk ik dat we hier een mooi stukje Rotterdam neerzetten.’’

Bekijk onze reportage hier:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat