Onderzoek WOS: ‘Hoekse adviezen minder vaak overgenomen’

Het huidige college van B en W in Rotterdam neemt veel minder adviezen van de Hoekse gebiedscommissie over dan het vorige stadsbestuur. Dat blijkt uit onderzoek van de WOS.

De WOS bekeek alle adviezen die de gebiedscommissie van Hoek van Holland verstuurde tussen de start in maart 2014 en juli 2020. Waar het vorige college (van 2014-2018) nog meer dan 80 procent van de adviezen accepteerde, is dat bij het huidige stadsbestuur nog maar 35 procent. Volgens de WOS legden het college 20 procent van de adviezen naast zich neer, het overige gedeelte is gedeeltelijk opgevolgd.

Uit de gegevens blijkt bovendien dat in de afgelopen drie jaar steeds meer adviezen procentueel gezien niet worden opgevolgd.

Ook OPEN Rotterdam dook met de serie Rachid Zoekt Raad al eens in de wereld van gebiedscommissies en wijkraden. En ook daarin kwam naar voren dat hun adviezen niet altijd gehoord worden op de Coolsingel.

Verantwoordelijk wethouder Barbara Kathmann zegt tegen de WOS dat ze wil dat het Rotterdamse college wordt afgerekend op wat werkelijk is gedaan en niet op basis van adviezen. “Wat we in de stad vooral hebben gedaan, is het gesprek met de wijken verbreden: minder praten, meer doen. Misschien heeft de advisering daardoor een andere rol gekregen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat