Ondine is bijna klaar met haar reuzenprentenboek over de Heemraadssingel

Sinds twee jaar werkt beeldende kunstenaar Ondine de Kroon aan en enorm prentenboek van 2,1 bij 0,8 meter, geïnspireerd op de Heemraadssingel. De titel van het werk is ‘De Singel = een Gedicht’.
Met hulp van bewoners worden etsen gemaakt. Die worden gebundeld in een boek dat zal worden geschonken aan de R.K. Mariaschool aan de Schietbaanlaan. Van daaruit zal het in de hele stad worden tentoongesteld. Daarbij worden workshops georganiseerd, de etsen die daar uit voortvloeien worden aan het boek toegevoegd. Zo wordt het een soort levend kunstwerk dat wordt gevoed door de creativiteit van Rotterdammers.

Het boek zal tentoongesteld worden in een kar die zal worden gemaakt door theatervormgever Quirijn Smits. Over het hele project wordt een film gemaakt door Petra Smulders.

Ondine is nu bezig met de laatste pagina’s van het boek en de kaft. Kunst crowdfundingplatform Voor de Kunst (VKD) plaaste een campagne voor het prentenboek met een crowdfunding op de website. Inmiddels is daarvan al ruim de helft opgehaald.

Binnenkort zie je op Open Rotterdam een reportage over het reuzenprentenboek.