Ontdek Oostplein met OOSTPLEIN VERLICHT!

Met behulp van lichtsculpturen en fantasievolle openbare verlichting straalt er tijdens OOSTPLEIN VERLICHT! een bijzondere gloed over het Oostplein.

Sinds 2016 staan de verschillende Stoepmakers-activiteiten in het licht van een toekomstige herinrichting van het Oostplein. Met minimale middelen wil het projectteam van Stoepmakers de potentie van het Oostplein als belangrijk transformatiegebied laten zien.

Vanaf vrijdag 2 februari wordt het Oostplein tijdelijk ingericht met lichtgevende kunstwerken. De stralende sculptuur de Hoog Poort van kunstenaar Iwan Smit moet het Oostplein verbinden met de Hoogstraat, Milou van Ham & Dik Vuik laten de peperbussen, oude reclamezuilen, weer stralen. Lichtontwerpers BeersNielsen en De Stoepmakers verlichten het Gemaal. Het beeld van de Marinier wordt ook ‘s nachts in het zonnetje gezet met de Lijn richting het Boerengat. Deze plannen vertellen niet alleen het verhaal van het Oostplein, maar zetten het tevens als cultureel erfgoed letterlijk in de schijnwerpers.

OOSTPLEIN VERLICHT! wordt op vrijdag 2 februari om 18:00 uur feestelijk gelanceerd en duurt tot en met 2 maart.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat