Op zoek naar gastvrijheid in Oud-Charlois: ‘Als er iets is, helpen we elkaar’

VVV Oud-Charlois heeft een verkiezing voor de meest gastvrije straat van Oud-Charlois uitgezet. Bewoners kunnen hiervoor een straat nomineren. De verkiezing in Oud-Charlois leidt ons naar dit stukje Rotterdam Zuid. We stellen daar de OPEN vraag: Hoe gastvrij is Oud-Charlois?

“Volgens mij heel erg gastvrij. Iedereen wordt hier ontvangen”, zegt een bewoner. Een andere bewoner van de wijk sluit zich hierbij aan en voegt toe dat het wandelpad langs de Boergoensevliet mensen uitnodigt om de wijk te verkennen: “Het straalt vriendelijkheid uit.”

Andere bewoners zijn blij met hun buren. “Als er iets is, dan helpen we elkaar ook”, vertelt een bewoner. “Ik heb lieve buren”, voegt een andere mevrouw toe.

Deelkast met maandverband
Wie zeker gastvrij is, is bewoner Danni. Zij vroeg subsidie aan bij Opzoomer Mee voor een deelkast in de wijk. De deelkast staat in de Frans Bekkerstraat en wordt een paar keer per dag goed gevuld door Danni. Ook steeds meer andere bewoners die wat over hebben weten de weg naar de deelkast te vinden. Naast de nodige levensmiddelen zoals soep en pasta stopt Danni ook hygiëneproducten in de kast. Het maandverband en de luiers worden vaak dezelfde dag nog meegenomen door bewoners die ze goed kunnen gebruiken.