Open dag De Mavo voor Theater – MT010 een succes

Wie aankomend schooljaar gaat starten op het voorgezet onderwijs, zal deze maand druk bezig kunnen zijn met het uitzoeken van een geschikte middelbare school. Om die reden hield De Mavo voor Theater – MT010 vandaag een open dag. Belangstellenden konden tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje in de keuken nemen. Doordat leerlingen en groep 8’ters ‘enthousiast’ zijn, kan er gesproken worden over een succes.

De school is de enige mavo voor theater in Nederland. Het onderwijs is ontstaan door een samenwerking tussen Hofplein Rotterdam en LMC Voortgezet Onderwijs. De school omschrijft zichzelf als ‘een unieke school voor leerlingen met een mooi mavo-advies en passie voor het theater in Rotterdam’.

Tijdens de open dag konden eventuele aankomende leerlingen kennis maken met de school. Zo werden er workshops spel, zang en dans gehouden, maar ook demonstraties gegeven. Ook konden er proeflessen Engels en Wiskunde gevolgd worden. De docent Wiskunde ging met leerlingen de gang op om met een meetlat en een stopwatch de snelheid van een hardloper uit te rekenen.

De locatiemanager geeft aan dat er na een uur de opening 75 bezoekers gekomen waren en rest van de dag bleven de gasten ‘binnenstromen’. De eerste aanmeldingen voor de auditiedag (die bij de inschrijving gedaan moet worden) zijn inmiddels een feit terwijl dat uiterlijk in maart zal moeten.

Op dit moment heeft de school twee brugklassen van totaal 33 leerlingen. De locatiemanager hoopt op hetzelfde aantal of meer voor het aankomende schooljaar.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat