OPEN Rotterdam TV brengt je in kerstsferen met deze programmering!

Kerstavond – 24 december

Gospel Kerstconcert
Deze kerstavond kom je in de kerststemming bij OPEN Rotterdam TV. Vanaf 18:00 uur zendt OPEN het kerstconcert Gospel Raakt en Verbindt (2018) uit. Een uur lang genieten van gezellige gospelmuziek, met onder anderen Leo Davelaar. De gospelfanaat, muzikant en docent neemt je mee in de gospelscene van Rotterdam, in het programma Gospel Raakt en Verbindt. Davelaar laat je zien hoe gospelmuziek een brug slaat tussen Rotterdammers.

Kerstwensen Beste Mensen

Als onderdeel van het project Mensen Wensen Mensen, waarin we samen met Rotterdammers terugblikken naar het oude jaar en vooruitblikken op het nieuwe jaar, heeft Wijk-TV op straat en tijdens evenementen wensen van bewoners uit Kralingen-Crooswijk opgehaald. Zo hopen we het jaar met een positief geluid af te sluiten. ook middels een kleurige raamposteractie kunnen bewoners uit Kralingen-Crooswijk meedoen door hun wens voor het nieuwe jaar op te schrijven, te tekenen of te schilderen en voor het raam te hangen. Zo hopen we ook in deze tijd voor veel vrolijkheid in de straten.

Eerste Kerstdag – 25 december

De leukste Kerstitems van 010nu
Op Eerste Kerstdag herhalen we de leukste kerstreportages. We zien onder andere Patrick van de Jacht zich inzetten voor een kerstmaaltijd in de Pauluskerk, een kerstwens van de bewoners van Hoogvliet en brengen pakketjes langs bij ouderen in Schiebroek.

Kersttoespraak Marja van Katendrecht
Zoals elk jaar krijgen we een toespraak vanuit de ambtswoning van de Nederlands ambassadrice van Rotterdam, Marja van Katendrecht. Marja zegt ons er voor te waken dat onze onzekerheid over de toekomst niet omslaat in woede en agressie. Marja drukt ons op het hart vol te houden: “De nacht is op haar donkerst, vlak voordat de zon op komt. Dus een ding is er zeker; wij allen zijn weer op weg naar het licht.”

Kerstfilm: ZondagsNieuws
In ZondagsNieuws doet een buurman (die niet met naam en toenaam vermeld wil worden) verslag van het drama dat zich op nummer 107, naast hem, heeft voltrokken.

Nadat buurvrouw Annie wereldkundig maakte dat het Mariabeeldje, bij haar op het dressoir, met onregelmaat bloed zou huilen, was de stroom bedevaarders al snel niet meer te stoppen. Een lucratieve gebeurtenis: Annie en haar man Okke varen zeer wel bij de prijzen die ze rekenen voor entree en versnaperingen. Maar, het duurt niet lang voordat zowel de wetenschap, de kerk als de buurt zich tegen Annie en Okke keren. Roddel, achterklap en sabotage zijn het gevolg. En dit alles me een tragi-komisch slotakkoord.

Tweede Kerstdag – 26 december

Docu: Visite
Visite is een korte film over de impact van corona op Rotterdam en Rotterdammers en dan met name hoe zij de draad weer oppakken. In de film vertellen ze echte verhalen door middel van informele gesprekken die worden gevoerd met de Rotterdamse variétéartiest David Severins. Severins moet net als iedereen door met zijn leven en carrière, maar hij weet niet waar hij moet beginnen. Deze film heeft hij gemaakt met Dave van der Wal en Dominique van Ommen en met financiële steun van Stichting Droom en Daad.

Zeespiegels
Het klimaat verandert, de bodem daalt en zeespiegel stijgt. Wat betekent dat voor Rotterdam? Op korte en lange termijn? In de serie Zeespiegels wordt er onderzoek gedaan en wordt er gesproken met deskundigen en beroepsmatig betrokken mensen in de stad. Zij spiegelen ons waar wij op dit moment staan in dat proces.

In deze aflevering: Rotterdam staat er trots en dapper bij. Water komt hier van alle kanten. Steeds heftiger en steeds meer. Vanuit het achterland, vanuit de zee en vanuit de lucht. De haven wil een goed bevaarbare diepe waterweg. Is dat op termijn nog wel een goed idee?

Samir kijkt vooruit
Samir Bakir kwam 6 jaar geleden na een lange omzwerving met zijn gezin in Middelland wonen. Een paar jaar daarvoor ontvluchtte hij zijn thuisstad Aleppo en de oorlog in Syrië. Dankzij buurvrouw Joke wist hij de weg te vinden naar Het Wijkpaleis. Daar pakte hij zijn geliefde kleermakersvak weer op.