OPEN Rotterdam twee keer genomineerd voor de Rotterdamse Persprijs

Maar liefst twee producties van OPEN Rotterdam zijn genomineerd voor de Rotterdamse persprijs. Het gaat om de vierdelige serie over de Hoekse Lijn, samen met Vers Beton en de WOS, en de aflevering over oud-rapper Mike Metalz uit docu-reeks Roffa Represent II.

De jury nomineert Bram Logger, Parcival Weijnen en Bas Booister met hun onderzoeksdossier ‘De Hoekse Lijn, de metro die miljoenen kostte’ voor Vers Beton en OPEN Rotterdam. Het dossier verscheen op de website van Vers Beton en OPEN Rotterdam verzorgde samen met de WOS en SCHIE de vertaling in video.

Ook Rauwkost Collective is genomineerd, met de aflevering over de Rotterdamse oud-rapper Mike Metalz uit de zesdelige shortdoc-serie Roffa Represents II. Hierin vertelt een nieuwe generatie hiphop artiesten hun verhaal en zo wordt ingezoomd op niet enkel de historie van hiphop in Rotterdam, maar juist ook kijkt naar de toekomst van deze scène.

Davidson Rodrigues, plaatsvervangend hoofdredacteur van OPEN Rotterdam: “Dit is het derde jaar op rij dat OPEN Rotterdam genomineerd is voor de Rotterdamse Persprijs, een bijzondere erkenning voor hoe wij onze journalistieke opdracht uitvoeren. Het dossier over de Hoekse Lijn toont de meerwaarde van samenwerking tussen lokale media voor de onafhankelijke journalistiek. Roffa Represent gemaakt door Rauwkost Collective laat zien dat Rotterdam barst van het talent, van de vernieuwing en creativiteit. Het laat tevens zien dat OPEN Rotterdam op verschillende vlakken samenwerkingen zoekt en vindt en zo een relevante en intussen onmisbare partij is in de Rotterdamse mediasector.”

Het dossier over de Hoekse Lijn is mogelijk gemaakt dankzij de onderzoeksfinanciering vanuit het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Roffa Represent II is mede mogelijk gemaakt door de Mediaregeling. Deze moderne documentaireserie is filmisch gemaakt door de talentvolle maker van het Rotterdamse Rauwkost-Collective met productie van Riverpark film en redactie van Hiphop in je Smoel.

De jury, bestaande uit Inez Weski (voorzitter), Maria Heiden, Cees van der Wel, Kees Weeda en Henk Dam, moest dit jaar kiezen uit 22 inzendingen, voor het grootste deel digitaal.

De prijs wordt 28 oktober voor de vijftiende keer toegekend. De winnaar krijgt uit een geldbedrag (5000 euro) en een object van glaskunstenaar Ming Hou Chen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat