OPEN Rotterdam wederom lokale omroep van het jaar!

De champagne vloeit op de redactie van OPEN Rotterdam! Voor de tweede keer wint jouw lokale zender de prijs van beste lokale omroep van het jaar. Eerder gebeurde dat in 2017.

“De omroep is inspirerend, creatief en verrassend”, aldus het juryrapport. “We zijn ontzettend vereerd en trots dat de jury erkent dat onze visie op de lokale journalistiek, juist het verschil maakt, juist die toegevoegde waarde is voor de Rotterdammers, de journalistiek en democratie. De prijs is voor alle Rotterdammers en speciaal voor het hele team dat zich dag en nacht inzet. Want wij allemaal zijn OPEN”, aldus zakelijk directeur Femke IJsinga-Van Boxsel.

Daarnaast viel ook in het onderzoeksdossier, ‘de Hoekse lijn’ in de prijzen. Dit dossier richtte zich op de ontwikkeling en kosten van de Hoekse lijn. Hiervoor werkten OPEN Rotterdam, samen met de omroepen WOS en Schie, collectief Spit en journalistiek platform Vers Beton.

In totaal was OPEN Rotterdam genomineerd in vijf categorieën. De serie Tijdlagen maakte kans op de prijs voor beste video, voor innovatie was Home Sweet Home een kanshebber en ook presentatrice Zoë Pinto e Neto was genomineerd in de categorie voor presentatietalent.