Kom woensdag langs bij opnames ‘Stemmen!’ over asielbeleid in Beverwaard

Het politieke café Stemmen! van OPEN Rotterdam komt weer terug! In het Doet-ff-mee-café in Beverwaard wordt komende woensdag 21 september, om 16.00 uur, een nieuwe aflevering opgenomen. Deze keer spreken presentatoren Sanne Poot en Lauren Verbrugh over het asielbeleid van Rotterdam met onder andere wijkraadslid van de Afrikaanderwijk Ruben Arnhem, wijkraadslid Delfshaven-Schiemond Fabian Poortvliet, raadslid Imane Elfilali (VOLT) en vice-voorzitter van Rotterdam BIJ1 Dajana Duka. Politiek commentator Rachid Benhammou leest zijn column voor.

Wat kan Rotterdam, als de armste stad van Nederland, aan als het gaat om asielopvang? Komen er meer asielzoekers naar de stad, of houdt de coalitie haar poot stijf en blijven ze bij het maximale aantal van 500? Wat kunnen Rotterdammers allemaal verwachten de komende tijd? En hoe wordt er met Rotterdammers gecommuniceerd? Over dit en meer zal worden besproken met de tafelgasten én kijkers tijdens de opnames van Stemmen!. Rotterdammers zijn van harte welkom om deze opnames bij te wonen. Heb je een vraag voor een gast over dit onderwerp, dan is het mogelijk om die te stellen. Om 16.00 uur start de inloop en rond 17.00 uur zijn de opnames klaar.

Maar hoeveel vluchtelingen zijn er in Rotterdam? Komt er een nieuw AZC? En wat krijgt een statushouder eigenlijk? Dat en meer vertelt OPEN Rotterdam je in deze explainer:

Alvast in de sfeer komen?
Bekijk dan de vorige aflevering van Stemmen! over energiearmoede. Rotterdammer Nel Broekhuizen, Rini Vermeulen van de wijkraad Bospolder-Spangen-Tussendijken en gemeenteraadsleden Mina Morkoç (GroenLinks) en Agnes Maassen (D66) spreken over de steeds hoger wordende rekeningen en wat de gemeente Rotterdam daar aan moet doen.