OPROEP| Acteurs gezocht voor videoclip over toeslagenaffaire ‘De Schaamte Voorbij’

Rotterdamse acteertalenten opgelet! Voor een videoclip over de toeslagenaffaire zijn we op zoek naar acteurs! Ninny Duarte Lopes uit Delfshaven is een van de slachtoffers van de toeslagenaffaire. Samen met artiest Yuli Minguel heeft ze een nummer geschreven over haar ervaring. “Ik wil dat mensen zich niet meer schamen”, vertelt Ninny.

Wie zoeken we?
– Vaderrol (m) 35-45 jaar
– Moederrol (V) 35-45 jaar
– Twee kinderen (m/v) 8-15 jaar

Wat maken we?
Een professionele videoclip over de toeslagenaffaire, gemaakt in samenwerking met een bekende Rotterdamse zangeres, de organisatie van gedupeerde ouders ‘De Schaamte voorbij’ en een professionele filmmaker.

“Ik ben zelf open geweest over wat mij is overkomen en daardoor heb ik veel hulp gekregen. Dat gun ik iedereen”, aldus Ninny. De slachtoffers van de toeslagenaffaire zijn jarenlang onterecht verdacht van fraude met kinderopvangtoeslagen, maar moesten hun ontvangen vergoedingen wel terugbetalen, met alle gevolgen vandien. Velen van hen raakten hierdoor in de schulden, verloren hun woning of kregen psychische problemen. In de videoclip zijn onder meer interviews met gedupeerden en beelden van de Mars met de Moeders te zien.

Wie zijn we?
‘De Schaamte voorbij’ is een initiatief van een gedupeerde ouder Ninny Duarte Lopes. Voor de music video werken we met filmmaker Mike Static, Creative Agency Unblanoir en OPEN Rotterdam.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan vóór 14 januari contact op met: projectleider Celine Santos Pires 06 45 79 88 34 Of mail naar [email protected].

Tijdens Studio Eendracht 2021 waren Celine en Ninny in de studio om meer te vertellen over het project.