Oud-president Rekenkamer Saskia Stuiveling overleden

Saskia Stuiveling is donderdag 20 april onverwacht overleden op 71-jarige leeftijd. De oud-president van de Algemene Rekenkamer was ook Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, persoonlijk medewerker van Rotterdams markantste burgemeester André van der Louw en 16 jaar lang president van de Algemene Rekenkamer.

Op de website van de Algemene Rekenkamer is te lezen dat “zij opviel door haar perfectionisme en haar oog voor detail, waarmee zij veel medewerkers inspireerde, anderen soms tot wanhoop bracht. Zij was creatief en wist verbanden en denkrichtingen te ontwikkelen ver voordat anderen die op het spoor kwamen. Zij bepaalde daarmee meer dan eens het maatschappelijk debat, en het leverde haar veel waardering op”. Stuiveling was lid van de Algemene Rekenkamer van 1984 tot 2015; de laatste 16 jaar als president van het instituut. In 1999 werd zij de eerste vrouwelijke president van de Algemene Rekenkamer.

Vorig jaar was Stuiveling te gast tijdens de talkshow Rotterdam Viert de Stad Collegetour. De registratie hiervan was op OPEN Rotterdam tv te zien.


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat