Oude Westen start crowdfunding voor monument Rini de Otter

In het Oude Westen is een crowdfunding gestart voor een monument in de wijk ter nagedachtenis van Rini de Otter. Zaterdag 13 juli ging deze actie van start bij de Leeuwenhoek aan de Kruiskade. Met het geld dat opgehaald wordt zal er een muurschildering geplaatst worden in de steeg tussen de Sint-Mariastraat en de Josephstraat.

Rini de Otter is van ongekende waarde geweest voor het Oude Westen. Hij organiseerde uitjes, feesten en verzon leuke initiatieven voor de bewoners in de wijk. Ook stond hij voor iedereen klaar. Hij zette zich in voor Aktiegroep Oude Westen en was vrijwilligerscoördinator bij verzorgingstehuis de Leeuwenhoek. Zijn onverwachte overlijden in 2017 sloeg een groot gat in de gemeenschap van het Oude Westen. Zijn alter ego ‘Tante Leeuwina’ was een begrip en wordt nu ook erg gemist.

De inzamelingsactie is een initiatief van Aktiegroep Oude Westen, Woonstad Rotterdam, De Leeuwenhoek, Biz West-Kruiskade, Wow-Rotterdam, Stichting Cretopia. Voor meer informatie, neem contact op met een van de initiatiefnemers.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter