Ouderen blij met nieuw woonconcept voor zelfstandig wonen

Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam helpt ouderen met het vinden van een nieuwe woning. Ze doen dit onder meer door bestaande gebouwen te transformeren naar een nieuw woonconcept voor zelfstandig wonen.

Kees Koogje (86) woont in het Pietje Bell huis in Ommoord. “Ik ben hier komen wonen omdat mijn vrouw is overleden. Ik ben zwaar suikerpatiënt en zij hielp mij altijd.” De zorg die hij nodig heeft wordt gezien als een ‘lichte zorgbehoefte’. Hij kan dus in principe zelfstandig wonen, maar wordt wel goed in de gaten gehouden met zijn suiker. Als er eens iets mis gaat, kunnen de verpleegkundigen hem snel helpen. Het Pietje Bell huis voorziet daarin.

“Dit is een antwoord op het langer thuiswonen. Verpleeghuizen gaat men steeds later heen. Mensen wonen hier zelfstandig maar hebben zorg op afroep. Dus kunnen zorg inkopen als ze dat willen”, legt Rina de Groot uit van Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam. Zij doelt daarmee op de nieuwe inslag van de regering, waardoor van mensen wordt verwacht dat zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

“Ik ben verpleegkundige, BIG-geregistreerd. Ik ben ZorgButler en zorg er eigenlijk voor dat ik samen met mijn medewerkers zorg voor de mensen die hier wonen. Daar waar het nodig is”, zegt Angela Kunne.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter