Ouwe Rotten over de liefde: ‘Geniet en wees niet bang!’

Verhalen over je eerste of grote liefde, de grens over voor je lover en misschien nog wat flirttips. Bezoekers aan Huis van de Wijk De Banier in Rotterdam-Noord werden zondagmiddag door middel van zang, dans en verhalen liefdevol ondergedompeld door Podium Ouwe Rotten: “Geniet van die periode dat je in een roze wolk zweeft!”

Eén van die verhalen kwam van Anna. Zij vloog in 2012, ten tijde van de Arabische Lente, naar Egypte. Zij wist met haar verhaal (en gebed) over Romani de harten te raken van het publiek: “Je kan liefde overal vinden. Overal in de wereld. Als de klik er echt is dan ga je alle grenzen over.” Helaas hield haar relatie uiteindelijk geen stand, maar: “Ook al blijf je niet bij elkaar dan kan je het alsnog als een prachtige herinnering ervaren. Dat is mijn boodschap.”

‘Ouwe Rotten advies’
Het is vrolijk in het kleine theaterzaaltje, ouderen swingen mee en krijgen van ‘Ouwe Rot’ Mieke de Wit wat flirttips mee. “Niet staren, maar loensen”, vertelt ze met haar grote en sprekende ogen. Volgens haar komen er hier vooral alleenstaande ouderen: “Voor hen kan de liefde soms best ver weg voelen. Liefde is niet alleen romantische liefde, maar ook de liefde voor het leven of je medemens.” Mieke danst mee en moedigt het publiek ook aan om het podium op te komen. “En, er kan natuurlijk nooit genoeg liefde zijn.”

In onderstaande video geven Mieke en Anne allebei nog ‘Ouwe Rotten advies’ over de liefde: “Geniet ervan! En, niet gelijk op social media iedereen zitten checken en daar een oordeel vormen.”

Podium Ouwe Rotten is een theaterproject in Rotterdam-Noord. Twee jaar lang spelen zij iedere maand een nieuw programma met elke keer een ander thema. Dit keer gaat dus over de liefde: “Maar de volgende gaat over energie”, vertelt regisseur Marielle van der Griendt.

Aanstaande vrijdag speelt Ouwe Rotten nog in Het Klooster aan het Afrikaanderplein.