Raadsvragen PvdD over coronakilo’s hertenkamp Kralingen

Herten in Kralingse Bos komen coronakilo's aan (en dat komt door ons)

Ruud van der Velden, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren (PvdD) Rotterdam, stelt schriftelijke vragen over het welzijn en de coronakilo’s van de herten in het hertenkamp in het Kralingse Bos. Volgens het gemeenteraadslid doet de gemeente onvoldoende om de gezondheid van de dieren te waarborgen en kunnen bezoekers de dieren onbeperkt voeren. 

Het gemeenteraadslid stelt de vragen stelt de vragen naar aanleiding van de reportage van OPEN Rotterdam met boswachter Alisa. Ook schreef AD Rotterdams Dagblad er een artikel over.

Verbod
Ruud van der Velden vraagt de gemeenteraad waarom het plezier van de mensen voorop staat en waarom het niet verboden wordt om de dieren te voeren. Zo’n voerverbod zou er volgens hem niet alleen moeten komen voor de herten in het hertenkamp in het Kralingse Bos, maar in alle Rotterdamse kinderboerderijen en parken. 

De fractievoorzitter stelt dat de gemeente nu niet duidelijk genoeg maakt dat het niet gewenst de dieren te voeren. Hij oppert daarom voor een verbod om deze dieren eten te geven dat niet voor hen is bestemd.