Patrice fleurt Charlois en omstreken op met zelf uitgezochte bloemzaadjes

In deze periode houden veel Rotterdammers zich bezig met het helpen van anderen. Patrice Scholten uit Charlois besloot daarom bloemzaadjes uit te delen om haar buurtgenoten op te vrolijken.
“Het begon allemaal met de Berenjacht”, vertelt Patrice. “Ik vond het zo leuk dat mensen aan die speurtocht meededen, dat ik besloot om met Pasen langs alle deelnemers te gaan om bloemzaadjes uit te delen.” Patrice kreeg ook veel positieve reacties van buurtbewoners die niet meededen aan de Berenjacht. Daarom deelt ze nu bloemzaadjes uit aan iedereen die enthousiast is.

“Eerst deed ik dat alleen in Charlois, maar daarna ben ik gaan adverteren in verschillende groepen op Facebook. Inmiddels krijg ik zelfs reacties van buiten Rotterdam. Dan stuur ik de bloemzaadjes gewoon op.” Patrice heeft al meer dan tweehonderd pakketjes weggegeven.

Altijd een verrassing
Patrice koopt de bloemzaadjes in een winkel, en husselt ze zelf door elkaar. Zo is het voor de ontvanger een verrassing wat erin zit. Ze heeft expres gekozen voor bloemzaadjes in plaats van bloemen, “want een bloem bloeit ieder jaar opnieuw.”

Voorlopig is Patrice nog niet van plan om een eind aan haar actie te breien. “Ik wil zo lang mogelijk doorgaan,” vertelt ze. “Zeker tijdens deze crisis is het belangrijk om naar elkaar om te kijken. Mensen denken te veel aan zichzelf.”

De bloemzaadjes zijn helemaal gratis, maar als ze worden opgestuurd betaalt de ontvanger wel de verzendkosten. Patrice verdient hier niks aan, en ze betaalt de bloemzaadjes uit eigen zak. “Anderen helpen is onbetaalbaar, en daar doe ik het voor.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat