Pauluskerk Rotterdam helpt daklozen en arbeidsmigranten met verkiezingscampagne ‘ik heb geen stem’

Een grote groep mensen in Nederland heeft geen stemrecht, terwijl de beslissingen die worden genomen juist voor hun belangrijk zijn. Pauluskerk Rotterdam wil voor die mensen opkomen en lanceert de verkiezingscampagne ‘ik heb geen stem’.

Op woensdag 22 november is het weer tijd om naar de stembus te gaan voor de Tweede Kamerverkiezingen. Van alle 18-plussers in Nederland mag 8,4% niet stemmen, een groep die voornamelijk bestaat uit daklozen, arbeidsmigranten of mensen zonder geldige verblijfspapieren. Dit terwijl ze vaak al wel jaren een bijdrage aan Nederland hebben geleverd en nu niet kunnen stemmen over hun eigen toekomst.

Stem voor een ander

“Deze mensen mogen op 22 november niet hun stem laten gelden in het stemhokje”, vertelt Martijn van Leerdam, predikant-directeur van de Pauluskerk Rotterdam. “Toch voelen zij elke dag de gevolgen van het overheidsbeleid. Iemand moet het voor hen opnemen. Het kan niet zo zijn dat de rechten van de meest kwetsbare mensen niet zijn geborgd. Daarom geven wij hen door middel van deze campagne een stem.”

De Pauluskerk roept op zeker te gaan stemmen als je stemgerechtigd bent. “Maar stem niet voor jezelf en je eigenbelang”, benadrukt Van Leerdam. “Stem voor wie geen stem heeft. Stem voor wie je stem het hardste nodig heeft.”

Lees hier meer over de verkiezingscampagne.