Popkoor Ameezing viert 10-jarig bestaan met concert

Het begon tien jaar geleden met een workshop in Nesselande door Xandra Willis. Vijftig enthousiaste zangers schreven zich die avond in en een nieuw popkoor was een feit. Nu viert Popkoor Ameezing uit Nesselande haar tienjarig jubileum en dat wordt gevierd met een groots concert in het Isala theater en onze MORE reporter was erbij.

Xandra Willis, zelf zangeres, leidt al jaren verschillende koren. Zij gaat altijd voldaan en met nieuwe energie naar huis. Een avondje zingen is dan zowel voor de “juf” als voor de koorleden een heerlijk avondje uit. Vaak komen mensen moe van hun alledaagse bezigheden binnenlopen, maar aan het einde van de les lopen zij vrolijk zingend naar buiten.

Daar kan Tineke van den Berg van Buurtwerk Nesselande over meepraten, want zij hoort de koorleden iedere dinsdagavond na de lessen zingend aankomen om daarna in het café van de Kristal nog gezellig een drankje of kopje thee te drinken en bij te praten. Niet alleen Tineke geniet, maar ook anderen hebben plezier van het koor, doordat er gezongen wordt op bijzondere locaties of voor goede doelen. Zo zong het popkoor vorig jaar bij de eerste editie van het longfonds.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter