Port Stories 2020: Scholieren leren duiken als echte havenduikers

De Wereldhavendagen Rotterdam zijn dit jaar anders dan anders. Vandaag staat het evenement in het teken van het scholenprogramma, waarin Rotterdamse scholieren alles leren over onze haven! Zo leren scholieren in Rozenburg hoe ze moeten duiken als de professionele duikers in de haven.

Vanaf vrijdag 4 september gaan de Wereldhavendagen, nu leerlingen niet naar het evenement kunnen komen, naar de scholen toe. Ze verzorgen gastlessen, brengen havengerelateerde objecten en materialen naar de scholen toe en bieden lespakketten aan. Ook in de week erna en later in het jaar wilt de organisatie van de Wereldhavendagen de scholieren uit het basis- en voortgezet onderwijs de mogelijkheid bieden om kennis te maken met de haven. Wij zijn er live bij!

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frotterdamisopen%2Fvideos%2F232126848201718%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>

Port Stories en Festival TV
In aanloop naar het scholenprogramma ‘De haven komt naar je toe’, zendt OPEN Rotterdam twee afleveringen uit van onze serie ‘Port Stories’. Daarin kom je meer te weten over de Rotterdamse haven en het beheer van het waterpeil in de stad.

Ook zenden we een programmering uit van drie afleveringen Festival TV over de Wereldhavendagen. Elke dag blikken we in een nieuwe aflevering terug op de hoogtepunten van de afgelopen jaren. 

Alles over de Wereldhavendagen vind je terug op deze pagina.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat