Protest tegen hoogbouw Pannekoekstraat

Een groot knalroze opblaaskasteel staat zaterdag vanaf 11.00 uur op het pleintje bij de Pannekoekstraat in het centrum van Rotterdam. Op deze manier willen de omwonenden laten zien wat er gebeurt als de geplande hoogbouw, Loft 21, wordt doorgezet.

Juridisch zijn de partijen die tegen de bouw zijn, uitgeprocedeerd. “We zijn nu bezig met een petitie, zodat we op deze manier aan de politiek duidelijk kunnen maken, dat veel de huurders en eigenaren van de panden op dit plein dit echt niet willen,” zo vertelt Herbert Hagendoorn, namens de tegenstanders. De kans dat de bouw toch doorgaat is groot. Lunchroom Picknick is een van de gedupeerden, want het nieuwe complex komt pal voor hun zaak waar ze nu een zonnig, buitenterras hebben. Dat terras komt volledig in de schaduw. “En wat te denken als ze hier twee jaar gaan heien. Dan trilt het servies gewoon van je bord tijdens je ontbijt of lunch. Als dit doorgaat, overleeft Picknick dit niet’’, aldus Glenn Barbier, eigenaar van Picknick.

Gijsbrecht Brouwer is één van de vaste klanten van Picknick. “Dit is een straat met geweldige horeca. Het zou zo jammer zijn, als dit doorgaat. En waarvoor? Voor piepkleine appartementen? Begrijp me niet verkeerd, ik ben echt niet tegen nieuwbouw in de stad, maar liever niet hier.” Herbert Hagendoorn vult aan. “We willen best met de gemeente meedenken over hoe dit pleintje leuker kan, met bijvoorbeeld een parkje of een pleintje, maar deze hoogbouw dupeert ontzettend veel mensen.”

OPEN Rotterdam maakte eerder verschillende reportages over dit deel van de Pannekoekstraat.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

br>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat