Protest tegen nog te bouwen distributiecentrum op Landtong in Rozenburg

Rozenburgers zien de komst van een distributiecentrum op de Landtong van Rozenburg niet zitten en organiseren een protest voor het behoud van de natuur. Het nog te bouwen distributiecentrum komt namelijk op de plek van het natuurgebied op de Landtong.

De Rotterdamse gemeente en het Havenbedrijf hebben in 2013 in het bestemmingsplan ruimte gelaten voor bedrijfsontwikkeling. Hieruit vloeit het distributiecentrum uit van een nog niet bekend bedrijf, dat binnenkort gebouwd moet worden.

Daar zijn ze bij de organisatie Leve de Landtong niet blij mee. Vanaf 14:00 begint het protest van die organisatie bij het veld voor het Educatief Informatie Centrum (EIC). Naast sprekers is er ook live protestmuziek van WC Heroes en Matthijs Lievaart. De organisatie verwacht een grote drukte en adviseert iedereen om met de fiets te komen.

Eerder spraken wij de familie Lievaart over de kwestie. De familie woont al 4 generaties lang in Rozenburg en maakte van dichtbij mee hoe de natuurrijke omgeving plaats moest maken voor de industrie en de Rotterdamse haven. En nu dat het laatste stukje groen ook in gevaar komt, komen zij in actie met een protestlied.


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat