Publiek blij met funky gratis shows in de buitenlucht: ‘De drempel is een stuk lager’

Wat is een show zonder publiek? In een nieuwe aflevering van Dit is Rotterdam over de Rotterdamse Wijken Show beleven we de optredens op Zuid door de ogen van Jeanet Kwami-Agyarko. Zij is fan van het eerste uur en pakt zo veel mogelijk shows mee. Dit keer is ze bij een voorstelling voor de deur van House of Urban Arts in Tarwewijk.

Jeanet Kwami-Agyarko bezoekt de voorstellingen niet alleen om te kijken, maar ook om foto’s te maken. “Ik kan thuis gaan zitten op de bank, maar kan ook dit ervaren”, reageert ze. “Ik ben hobby-fotograaf. Dus de vele kleuren die in deze show zitten, qua muziek en qua mens, dat is gewoon heel mooi.”

Voor zowel Kwami-Agyarko als voor andere bezoekers is het fijn dat de voorstellingen gratis toegankelijk zijn. “Ik vind het goed dat ze niet alleen in de theaters maar buiten in de openlucht in het hart van Rotterdam zijn”, reageert een aanwezige. “Dan zien we de talenten van al die kinderen uit Rotterdam-Zuid.”

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door O. Festival for Opera. Music. Theatre. en gerealiseerd onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam. Alle afleveringen zijn hier terug te zien.