Quintis Ristie gooit het roer om en krijgt zangles in theater Islemunda

Presentator Quintis Ristie beleeft de songfestivalsfeer in theater Islemunda. Het podium in IJsselmonde is met het project Open Up Studio Islemunda onderdeel van het stadsprogramma. In anderhalve maand tijd zijn negen talenten uit Rotterdam Zuid klaargestoomd tot volwaardige artiesten. Van het traject is een tweedelige documentaire gemaakt.

Voor de coronacrisis kon iedereen elke dinsdagavond binnenlopen bij het theater voor muziekbegeleiding. Met een deel van die talenten is Islemunda, samen met vier talentcoaches, aan de slag gegaan. De muzikanten kregen onder meer hulp bij het maken van een eigen nummer en zijn de studio ingedoken.

Een van die coaches is muzikant Eric Guinée. Naast het begeleiden van de aanstormend talenten heeft hij ook Quintis coaching gegeven. Lukt het Eric om van de presentator een zangtalent te maken?

In de rubriek Dingedong belt Open Up reporter Quintis Ristie aan bij Rotterdammers. Quintis peilt hoe de festival sfeer bij hen erin zit en test hun songfestival kennis. Vandaag bezoekt Quintis Kenneth Peeters, een echte Songfestival fan.