Quintis Ristie is in de Afrikaanderwijk bij songfestivalfeestje Afri Opens Up

OPEN Rotterdam houdt jou dagelijks op de hoogte van het laatste songfestivalnieuws! Met ons eigen songfestivaljournaal OPEN Update, mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals, krijg jij de laatste nieuwtjes van het Eurovisie Songfestival bij OPEN Rotterdam.

Onderdeel van het journaal is de dagelijkse rubriek van Quintis Ristie, die de wijken intrekt om de songfestivalstemming van Rotterdammers te peilen. Dit keer is hij in de Afrikaanderwijk bij het songfestivalfeestje Afri Opens Up, dat de diversiteit van die wijk moet laten zien in aanloop naar het liedjesfestijn in de stad.

Dingedong
In de rubriek Dingedong belt Quintis Ristie aan bij Rotterdammers die zich lieten horen tijdens ‘Rotterdam, laat je horen!’. Rotterdammers coverenden massaal oude songfestivalhits en stuurden een filmpje van zichzelf op naar Open Up! Quintis peilt hoe de festivalsfeer bij hen erin zit en test hun songfestivalkennis.

Vandaag gaat Quintis langs bij Sarah Burger. Zij is een singer-songwriter die graag Spaanstalige liefdesliedjes zingt voor verliefde stelletjes. Voor ‘Rotterdam Laat je Horen’ zong zij een cover van Tu canción, de Spaanse inzending uit 2018.

Songfestivaljournaal
Ons songfestivaljournaal OPEN Update wordt vanaf vrijdag 14 mei tot en met zaterdag 22 mei (de dag van de finale) elke dag uitgezonden bij OPEN Rotterdam vanaf 13.00 uur. De dagelijkse update is na de televisie-uitzending ook op de website van OPEN Rotterdam te zien. Alle afleveringen zijn hier te zien.