Rachid zoekt Raad: Bewoners Pernis bang voor Groningse toestanden door gaswinning

Onder de rook van de Rotterdamse havens in Pernis mag tot 2030 gas worden gewonnen in de grond. Iets wat zorgt voor veel onbegrip in Pernis. “Het is gevaarlijk, vooral door de petrochemie zoals de Shell in de nabijheid”, aldus de bewoners. Niek Damen weet er, als lid van de gebiedscommissie alles over.
 

In deze aflevering zoekt Rachid raad bij Niek Damen, lid van de gebiedscommissie Pernis, waar het NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) van plan is om de gaswinning uit het gasveld te herstarten. Veel inwoners zijn niet blij met de aankomende gasboringen. Ze zijn zijn namelijk bang voor aardbevingen en schade, zoals dat ook het geval is in Groningen. Volgens het NAM zijn de risico’s op aardbevingen “verwaarloosbaar”.

Evenals de bewoners ziet ook de gemeente Rotterdam niets in de gasboringen. Volgens wethouder Arno Bonte zou het opnieuw naar gas boren in Pernis te grote risico’s voor bevingen met zich mee brengen. Daarom stapte de gemeente naar de rechter om er een stokje voor te steken. Maar de rechter besloot onlangs anders en dus mag het boren beginnen.

Bekijk hier de vorige aflevering van ‘Rachid zoekt Raad’.

In ‘Rachid zoekt Raad’, de nieuwe serie van OPEN Rotterdam over de lokale politiek, brengen we telkens een bezoek aan een Rotterdamse wijk. Samen met een wijkraadslid, gebiedscommissielid óf gemeenteraadslid, onderzoeken we in hoeverre de Rotterdammers invloed kunnen uitoefenen op politieke beslissingen. Ook onderzoeken we het wel en wee van de wijk. Aan de hand van actualiteiten, onderwerpen en persoonlijke ervaringen, bespreken we wat er wel en niet leeft in een wijk. Tips voor Rachid? Mail ze naar [email protected].

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter