Rana brengt Rotterdammers bij elkaar met wekelijks Syrisch ontbijt in Oude Noorden

Het versoepelen van de coronamaatregelen betekent ook dat Huizen van Wijk hun deuren weer open mogen zetten en hun programma’s mogen hervatten. In het Huis van Wijk Mozaïek in het Oude Noorden komt de buurt weer bij elkaar onder het genot van een heerlijk wekelijks Syrisch ontbijt, georganiseerd door Rana Sulieman.

Tekst gaat verder onder de video

Rana Sulieman kwam zelf 35 jaar geleden uit economische overwegingen, vanuit Syrië naar Nederland. Zo’n 11 jaar geleden kwamen de eerste Syrische vluchtelingen door de oorlog naar Nederland (en dus Rotterdam). Rana merkt dat veel van hen behoefte hebben aan contact en sinds een jaar stimuleert ze dit op regelmatige basis met haar Syrische ontbijt vanuit haar stichting Dammas.

Naast het bij elkaar brengen van Rotterdammers, heeft Rana een tweede doen. Ze is namelijk afgestudeerd als natuurarts. “Ik wil met die kennis andere mensen helpen om gezond te leven”, aldus Rana. Zij zorgt met het Syrisch ontbijt op zondag dat mensen samen kunnen zijn, met elkaar kunnen praten en een beetje van elkaars culturen te leren.